به وبلاگ نسیم افتخاری طرقی خوش اومدید

اثر شگفت انگیز ماست در لاغری :

محققان توصیه می‌كنند، برای كاهش وزن باید ماست در رژیم غذایی گنجانده شود.

بسیاری از افرادی كه برای لاغر شدن رژیم غذایی دارند، فرآورده‌های لبنی را از فهرست مواد غذایی حذف می‌كنند. این در حالی است كه محققان دریافتند ماست در واقع توانایی بدن را برای سوزاندن چربی‌های زائد تقویت كرده و حفظ عضلات در وضعیت مناسب را تسهیل می‌كند.

افرادی كه در رژیم لاغری خود ماست كم چربی را می‌گنجانند، بیشتر از افرادی كه صرفا دریافت كالری خود را كم می‌كنند، كاهش وزن دارند. همچنین افرادی كه ماست می‌خورند، در مقایسه با افراد دیگر 22 درصد وزن بیشتر، 61 درصد چربی بدن بیشتر و 81 درصد بیشتر چربی شكم بیشتری را در طی 12 هفته كم می‌كنند.

 ماست کم چرب در سوزاندن چربی های اضافی به بدن کمک کند و حفظ عضلات در وضعیت مناسب را تسهیل می‌كند.

در این تحقیق افراد چاق سالم شركت داشتند كه به دو گروه تقسیم شدند. هر دو گروه از رژیم غذایی كم كالری استفاده كردند كه 500 كالری كمتر از میزان معمول دریافت كالری بود. یك گروه تقریبا 1100 میلی گرم كلسیم  در روز شامل 3 وعده ماست كم چرب مصرف می‌كرد و گروه دیگر در حدود 500 میلی گرم كلسیم مصرف می‌كرد. پس از گذشت 12 هفته، میزان متوسط كاهش وزن در گروهی كه ماست كم چرب استفاده می‌كرد 6 كیلوگرم بود. همچنین افراد این گروه در حفظ حجم عضلات در وضعیت مناسب دو برابر بیش از گروه دیگر موفق بودند.

به نظر می آید کسب کلسیم کافی در رژیم غذایی باعث می شود بدن چربی بیشتری را بسوزاند و مقدار چربی جدیدی را که بدن می سازد، کاهش دهد. به این ترتیب از دست دادن چربی را با حفظ عضلات کم چرب آسان تر می سازد و این یک نکته مهم در حین رژیم گرفتن است؛ چرا که شما قصد دارید چربی را از دست بدهید نه ماهیچه را. بنابراین رژیم غنی از غذاهای لبنی کم چرب مانند ماست کم چرب می تواند با سوزاندن چربی اضافی بدن باعث کاهش وزن شما شود



  • نظرات() 
  • ماست چكیده چاق ‌تان می ‌کند :


    ماست، منبعی غنی از پروتئین، کلسیم و ویتامین B2 یا ریبوفلاوین است و جالب است بدانید که حتی میزان کلسیم یک لیوان ماست بیشتر از میزان کلسیم یک لیوان شیر است.


    ماست چکیده در واقع همان ماست معمولی است که آب خود را تا حدودی از دست داده و البته همراه با این آب مقداری از ویتامین ‌های موجود در ماست هم دفع می ‌شود.

    به عبارت دیگر ماست چکیده از نظر میزان پروتئین و کلسیم تفاوت چندانی با ماست معمولی ندارد اما میزان ویتامین B2 آن چون محلول در آب است، به نسبت کمتر است.

    نكته قابل توجه درباره ی این ویتامین از بین رفتن آن هنگامی است كه در معرض نور خورشید قرار می‌ گیرد. به همین دلیل است که معمولا شیر و ماست را در ظروف مات می‌ ریزند زیرا ریختن آن ها در ظروف شیشه ‌ای سبب از بین رفتن این ویتامین می ‌شود.

    نکته دیگری که در رابطه با ماست کیسه ‌ای یا چکیده باید به آن اشاره کرد، این است که 100 گرم ماست چکیده در مقایسه با 100 گرم ماست معمولی، کالری و چربی بالاتری دارد. از این رو، فردی که رژیم غذایی خاصی برای کاهش وزن دارد، باید به این نکته دقت کند که گر چه کلسیم و پروتئین ماست چکیده بیشتر است اما میزان چربی آن هم بالاتر است و استفاده ی زیاد از آن می‌ تواند چاق ‌کننده باشد؛ به ویژه آن که لبنیات منبع اسیدهای چرب اشباع هستند. این میزان اسیدهای چرب در ماست چکیده تا حدی بالاتر است. به همین علت مصرف آن به خصوص برای كسانی كه باید منابع این نوع چربی‌ ها را محدود مصرف كنند، توصیه نمی ‌شود. در درجه ی اول پیشنهاد می‌ کنم ماست کم چرب مصرف کنید. البته نمی ‌توان گفت مصرف ماست چکیده مُضر است اما باید حد تعادل را در مصرف آن رعایت کرد.

    اگر برای یک فرد بزرگسال مصرف 2 واحد لبنیات توصیه می ‌شود و او یک لیوان را به ماست اختصاص داده، برای ماست چکیده مصرف نصف لیوان کافی است و نیاز وی را برطرف خواهد كرد



  • نظرات() 
  • قهوه (COFFEE) :

    پیشینه قهوه: درخت قهوه كه برگ هایی همیشه سبز و زیبا دارد، گیاهی است از تیرهCoffee كه دانه های آن را به صورت های مختلف همچون پودر و خرده های ریز ودرشت به فروش می رسانند.  بیش از یك سوم مردم جهان قهوه را دوست دارند و مصرف می كنند.

    واژه قهوه ، برگرفته از زبان عربی و به معنای تحریك كننده و زایل كننده اشتها است .  و برخی از مورخان ، پیشینه این واژه را به كشور اتیوپی نسبت می دهند.

    درخت قهوه بین 7 تا 10 متر بلندی دارد و درهوای گرم و مرطوب رشد می كند. این درخت گل هایی كوچك و سپید دارد كه بوی آن بی شباهت به بوی یاسمن نیست. همچنین اندازه دانه های قهوه ، بین 15 تا 18 میلی متر است كه در آغاز، رنگ سبز و پس از رسیدن، رنگ گیلاس به خود می گیرد. از این رو در بعضی كشورها به درخت گیلاس هم شهرت دارد. دانه های قهوه دو به دو به یكدیگر چسبیده اند و پرده نازكی میان دانه ها وجود دارد كه آن ها را از هم جدا می كند.

    تهیه قهوه در كشورهای جهان متفاوت است، اما اغلب آن را با آب جوش ،  بخار آب و یا از طریق گذراندن آب جوش از پودر آن تهیه می كنند.

    بهترین قهوه جهان از نظر بو و طعم ، از بوته ای به نامArabica به دست می آید كه در برزیل به خوبی رشد می كند و از آن جا به سراسرجهان صادر می شود . بعد از برزیل ، بهترین قهوه كه طعم و بویی مطبوع دارد متعلق به كشور تانزانیا و اتیوپی است. همچنین در آمریكا اغلب، قهوه را با بخار آب درست می كنند كه به آن اسپرسو(Espresso) می گویند. در ایران نیز شایع ترین نوع قهوه ، نسكافه است كه با ریختن آب جوش بر روی یك قاشق قهوه فراهم می شود.

    درقرن شانزدهم مصرف قهوه در مصر بسیار شایع بود و بیشتر، افراد مذهبی آن را به كار می بردند تا بتوانند بیدار بمانند و به عبادت پروردگاربپردازند. اما بعدها هنگامی كه دریافتند این ماده ضربان قلب را افزایش می دهد و موجب اعتیاد می شود، خرید و فروش و مصرف آن را ممنوع ساختند وافراد متخلف را به شدت مجازات كردند، ولی چون مردم آن را دوست داشتند ، در این راه موفقیتی كسب نكردند. ابوعلی سینا حكیم بزرگ ایران، حدود هزار سال قبل  در كتاب خود  شرح جامعی در مورد قهوه  آورده كه البته ایرانیان در آن عصر بر آن نام بونو(Buno) نهاده بودند و بوعلی نیز همین واژه را به كار بسته است . این واژه ای است كه هنوز در اتیوپی آن را به كار می برند. بوعلی سینا قهوه را به منظور تحریك بیماران افسرده ، مورد استفاده قرار داده است.

    بر اساس آمارهای به دست آمده، 89 درصد مردم جهان ،  قهوه، چای و یا هر دوی آنها رامصرف می كنند. 40 درصد آن ها ترجیح می دهند چای بنوشند و در صورت عدم دسترسی به چای، قهوه می نوشند و حدود 30 درصد مردم دنیا نیز، قهوه را ترجیح می دهند و درنبودن قهوه به نوشیدن چای رضایت می دهند و برای 15 درصد نیز میان چای و قهوه تفاوتی وجود ندارد و هر كدام  را كه در دسترس باشد مصرف می كنند. ناگفته نماند كه 15 درصد مردم جهان نیز چای و قهوه را دوست ندارند  و هیچیك را نمی نوشند.

    لازم  است كمی هم در مورد كافئین موجود در قهوه توضیح داده  شود. كافئین خالص ، شبیه به پودری سفید و ابریشمی است و حالت سوزنی دارد و دارای طعمی تلخ وبی بو است، همچنین به سهولت در آب گرم حل می شود و در حرارتی معادل 460 درجه فارنهایت ، ذوب شده، و به حالت  مایع درمی آید. این ماده در صنعت داروسازی بسیار پر مصرف است و به میزان اندك، دربیش از60 نوع داروی مختلف ، به ویژه داروهای ضد حساسیت به كار گرفته می شود. كافئین نیز همچون مواد مخدر درصورت مصرف بلند مدت، موجب اعتیاد می شود، اما چون این اعتیاد زیان چندانی به انسان وارد نمی سازد، مصرف آن در میان مردم جهان رواج یافته است. حتی بسیاری از مردم نسبت به اعتیاد آور بودن آن بی اطلاع هستند. كافئین در طول روز به شكل های گوناگون مانند  قهوه، برخی از نوشابه های گازدار وبسیاری از انواع شكلات مورد مصرف قرار می گیرد و در كودكان بیشتر ایجاد ناآرامی وبی خوابی می كند. خردسالانی كه مواد كافئین دار مصرف می كنند چنانچه روزی از مصرف آن خودداری كنند ، امكان دارد بعضی از علائم ترك اعتیاد مانند بیخوابی، ناآرامی، احساس خستگی، كم اشتهایی و گریه زیاد بر آن ها عارض شود.

    * كافئین موجود در یك فنجان قهوه ،  برابر 150 سی سی است.

    * قهوه ای كه با آب جوش قطره ای تهیه شودBrewed Drip Method)) دارای 60 تا 180 میلی گرم كافئین و میانگین كافئین 120 میلی گرم است .

    * قهوه بدون كافئین كه به طریقه بالا تهیه می شود، دارای 3 تا 5 میلی گرم كافئین ، و میانگین كافئین 4 میلی گرم است .

    * قهوه ترك دارای 40 تا 170 میلی گرم كافئین و میانگین كافئین 100 میلی گرم  است .

    * نسكافه فرانسوی( قهوه آماده = Instant) دارای 30 تا 120 میلی گرم كافئین و میانگین كافئین 75 میلی گرم است .

    * نسكافه فرانسوی بدون كافئین دارای 1 تا 5 میلی گرم كافئین و میانگین كافئین 3 میلی گرم است .

    كافئین را نمی توان به صورت صد درصد از قهوه خارج نمود . از این رو حتی قهوه های بدون كافئین نیز مقدار اندكی از این ماده را دارند.

    در نیمه  قرن شانزدهم میلادی درانگلستان، مصرف قهوه به طور كامل رواج یافته بود، به گونه ای كه در روزنامه تایمز، بارها این آگهی به چاپ رسید:« قهوه ، شما را سالم نگه می دارد ،  به هضم غذا كمك می كند ، چشم درد، سردرد، سرما خوردگی، سرفه و آب ریزش بینی را برطرف می كند و در درمان بیماری هایی مانند سل، نقرس و خون ریزی لثه، دارویی مؤثر به شمار می آید.» درج این آگهی گویای آن است كه در آن زمان ، مردم باور داشته اند كه قهوه بسیاری از دردها را تسكین می دهد و بعضی بیماری ها را نیز درمان می كند.

    بررسی و پژوهش های علمی در عصر ما، افزون بر موارد یاد شده  ثابت كرده است كه مصرف قهوه باعث هوشیاری مغز و اعصاب می شود،خستگی عضلات و ماهیچه ها را برطرف می كند ، اشتها را كاهش می دهد ( كه این خود مانع از  بروز چاقی می شود )، یبوست را از میان می برد، ماهیچه های شش را شل می كند( كه باعث سهولت در امر تنفس می شود) ، به دلیل رفع خستگی، زمان و میزان فعالیت را افزایش می دهد، برهمكاری عضلات چشم می افزاید( مهارت و دقت در كارها را افزایش می دهد)، مركز تفكر را تحریك می كند( لذا بر قدرت قضاوت و نیروی حافظه می افزاید)، به انسان تیزهوشی همراه با آرامش می دهد ، و گاهی در بعضی افراد عامل تحریك قوای شهوانی می شود.

    با این همه مصرف نامناسب قهوه ، زیان هایی را نیز در پی دارد كه وقوع اتفاقات و رویدادهای زیر را می توان ناشی از آن دانست:

    گروهی از پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند كه قهوه موجب پیدایش سرطان در انسان می شود و گروهی نیزمعتقدند كه كافئین ، باعث تحریك بیماران روانی می شود. اما واقعیت این است كه هیچیك از این پژوهش ها را نباید به عنوان یك اصل اثبات شده علمی پذیرفت، زیرا گستره این تحقیقات اغلب محدود است و در مقابل، فرضیه های مخالف نیز توانایی اثبات را دارند، چنان كه در سال 1998 میلادی یك نشریه پزشكی مدعی شد كه بر اساس آزمون های صورت گرفته ، این نتیجه به دست آمده است كه قهوه، برخی از سلول های سرطانی را تحت تأثیر قرار می دهد و آن ها را از رشد باز می دارد یا كوچك می كند، اما بر روی سلول های معمولی تأثیری ندارد.

    بعضی از افراد نسبت به كافئین به شدت حساسیت دارند، به طوری كه مقدار اندكی از آن ، اشخاص را  گرفتار هیجان می كند، ضربان قلبشان را افزایش می دهد و دچار بی خوابی می كند.

    تأثیر كافئین بر اندام بدن

    واكنش های متفاوت بدن در برابر كافئین ، به آستانه تحمل افراد بستگی دارد اما به طور كلی تأثیر آن ها را می توان چنین بیان كرد:

    1- فشار خون: كافئین ،  فشار خون را افزایش می دهد. اگر كسی 250 میلی گرم قهوه مصرف كند، فشار خونش در یك ساعت  ، 10 میلی متر بالا می رود.

    2- قلب: پس از مصرف قهوه، ضربان قلب كاهش می یابد اما پس از مدتی بر تعداد آن افزوده می شود و تا هنگامی كه كافئین از بدن خارج نشده باشد به همان صورت باقی می ماند. چنانچه میزان كافئین مصرفی ، بالا باشد نه فقط تپش قلب ایجاد می كند بلكه حالت (Fibrilation) یعنی حركت نامنظم ماهیچه های قلب نیز پدید می آید كه گاه ممكن است منجر به مرگ شود. بر اساس آمارهای به دست آمده، نوشیدن بیش از 5 فنجان قهوه در روز ، احتمال  سكته قلبی را افزایش می دهد.

    3- هورمون ها: كافئین بر تولید برخی از هورمون های بدن می افزاید، مانند : اپی نفرین(Epinephrine) كه منقبض كننده عروق است ،  نوراپی نفرین (Norepinephrine) كه بر میزان فشار خون می افزاید، رنین (Renin) كه به علت كم خونی كلیه ها و بر اثر كاهش فشار نبض در سرخرگ كلیوی ، از كلیه ها ترشح می شود و پس از فعل و انفعالاتی ، باعث فشار خون می گردد و كاتكولامین (Catecholamine) كه باعث تحریك اعصاب قلب شده و حرارت بدن را افزایش می دهد.

    4- معده: كافئین بر ترشح اسید معده و میزان پپسین (Pepsin) كه نوعی آنزیم معدی  است می افزاید.

    5- خانم های باردار: اداره نظارت بر غذا و دارو در آمریكا (FDR) در سال 1980 میلادی اعلام كرده است كه كافئین باعث زایمان زودرس می شود و ممكن است در نوزدان ناراحتی ایجاد كند. اگر چه از آن تاریخ ، پژوهش ها و مطالعات بسیاری در این زمینه صورت گرفت اما تا كنون مشخص نشده است كه چه مقدار كافئین می تواند عامل زایمان زودرس شود. كافئین برای نوزادان دو عارضه ایجاد می كند:

    1-  از طریق شیر مادر وارد دستگاه گوارش كودك می شود و او را در وضعیت استفراغ قرار می دهد.

    2- مدت زیادی در بدن نوزاد می ماند تا متابولیزه شود، زیرا كبد نوزاد به اندازه كافی آنزیم ندارد.

    در صورتی كه  مادری دو فنجان قهوه تند بنوشد و سپس به نوزاد خود شیر بدهد چون بخشی از كافئین ، همراه شیر مادر وارد بدن نوزاد می شود ، امكان دارد عوارض زیر در نوزاد به وجود آید: ناآرامی، لرزش دست ها، پاها و لب ها، سفت یا شل شدن عضلات و ماهیچه های بدن، بی خوابی، جیغ زدن، حساسیت نشان دادن به صدا، به گونه ای كه با كمترین صدایی كودك از خواب می پرد. از این رو به مادرانی كه فرزند خود را شیر می دهند توصیه می شود كه از مصرف قهوه یا مواد كافئین دار پرهیز كنند.

    6- مغز و اعصاب: تأثیر كافئین بر مغز و اعصاب، می تواند به پیدایش عوارض زیر منجر شود:

    1- اضطراب2- هیجان 3- ناآرامی 4- فراموشی و افسردگی .

    كسانی كه گرفتار عارضه افسردگی هستند ، نباید بیش از یك گرم كافئین  در روز مصرف كنند ؛ زیرا سبب شدت یافتن افسردگی آن ها می شود.

    7- خون: كافئین باعث می شود كه مقدار قابل ملاحظه ای از سدیم و پتاسیم بدن از طریق كلیه ها دفع شود، همچنین مقدار مصرف قند را نیز كاهش می دهد كه نتیجه آن ، افزایش قند خون خواهد بود. از این رو به كسانی كه مبتلا به بیماری قند ( دیابت) هستند توصیه می شود از مصرف مواد كافئین دار، اجتناب ورزند. كافئین ، جذب آهن را در روده ها كم می كند و لذا با توجه به نیاز ضروری بدن به آهن، كه كار خون سازی را بر عهده دارد، توصیه می شود كه از مصرف كافئین همراه با غذا و تا یك ساعت پس از آن، به طور جدی پرهیز شود.

    8- لاغری: كافئین میزان سوخت و ساز بدن را بالا می برد و در نتیجه مصرف كالری نیز افزایش پیدا می كند. برای مثال ، چنان چه كسی یك فنجان قهوه حاوی 100 میلی گرم كافئین بنوشد میزان متابولیسم بدن وی تا 4 درصد افزوده شده و درنتیجه باعث لاغری او می شود.

    9- فیبروكیستیك (Fibrocystic) : زنانی كه در سینه خود غده فیبروكیستیك دارند ، نباید به میزان زیاد كافئین مصرف كنند، زیرا به بزرگ شدن این غده كمك می كند



  • نظرات() 
  • چطور قهوه ترك دم كنیم؟

    قهوه ترك به نام‌هایی چون قهوه یونانی و ارمنستانی هم شناخته می‌شود و نوشیدن آن در مناطق خاورمیانه، شمال آفریقا، ارمنستان، سومالی و كشورهای حوزه بالكان رایج است.

    می‌گویند روش تهیه این قهوه در دمشق ابداع شد و در زمان امپراتوری عثمانی گسترش یافت. فرهنگ خوردن قهوه در كشورهای حوزه بالكان بسیار رایج است؛ به ویژه خوردن قهوه‌هایی كه با روش‌های ویژه تولید می‌شوند.

    این روزها قهوه ترك هنوز هم به عنوان یك نوشیدنی سنتی در كشورهایی چون یونان، مصر و رستوران‌های تركی در سراسر جهان رواج دارد.

    در شبه جزیره عربستان هم سنتی خاص برای نوشیدن قهوه وجود دارد. نخستین بار درخت قهوه در سال 1100 پس از میلاد به این منطقه آورده شد و پس از آن نوشیدن آن در میان اعراب گسترش یافت.

    در سال 1475 نخستین قهوه‌خانه در پایتخت امپراتوری بیزانس راه‌اندازی شد كه در آن قهوه ترك سرو می‌شد. بر اساس روایات، صاحب این قهوه‌خانه اهل یونان بود. پس از آن یك قهوه‌خانه در استانبول احداث شد.

    حدود سال 1600 میلادی بود كه قهوه به اروپای مركزی راه یافت و در سال 1607 در بندر ونیز به دنیای جدید معرفی شد. چندی نگذشت كه قهوه به محبوب‌ترین نوشیدنی دنیا تبدیل شد كه تا امروز هم این روند ادامه دارد.

    امروزه در هر سال بیش از 400 میلیارد فنجان قهوه در جهان مصرف می‌شود و بزرگ ترین تولید كننده قهوه در جهان برزیل است.

    قهوه و قهوه ترك

    در تركیه تا سال 1980 به قهوه ترك، همان قهوه می‌گفتند. در این سال بود كه قهوه‌هایی كه به روش‌های اروپایی حاضر می‌شدند وارد این كشور شدند و از آن زمان به بعد واژه "ترك" پس از قهوه برای نشان دادن قهوه سنتی به كار برده شد.

    برای درست كردن قهوه ترك به روش سنتی آن، مواد خاصی لازم است. ترك‌ها قهوه را در فنجان‌های دسته‌دار نمی‌نوشیدند. آنها از فنجان‌های كوچك بی‌دسته استفاده می‌كردند و فنجان را در ظرفی مسی با دسته چوبی قرار می‌دادند.

    برای قهوه ترك به یك ظرف كوچك قهوه‌ جوش، اجاق و یك قاشق چای‌خوری نیاز دارید. اجزای تشكیل دهنده قهوه شما هم قهوه، آب سرد و شكر (در صورت علاقه) است.

    از قاشق برای اندازه‌گیری قهوه و شكر استفاده می‌كنند. قاشق‌های چای خوری كه ترك‌ها از آن استفاده می‌كنند معمولا یك سانتی‌متر طول و نیم سانتی‌متر عرض دارند.

    روش تهیه:

    راز یك قهوه خوشمزه در پخت آن روی حرارت ملایم است. می‌گویند قهوه نباید زودتر از پنج دقیقه حاضر شود. برای قهوه ترك، مانند همه انواع دیگر قهوه‌ها باید از پودر دانه‌های قهوه تازه برشته شده استفاده كنید. قهوه‌ای كه زیاد برشته شده باشد، ترجیح دارد اما حتی آنهایی كه به طور متوسط هم برشته شده‌اند عطر و بوی خوبی می‌دهند.

    برای آسیاب كردن دانه‌های قهوه می‌توانید از آسیب‌های قدیمی یا امروزی استفاده كنید. فرقی ندارد؛ مهم این است كه در پایان پودر قهوه‌ای یكدست داشته باشید.

    پودر قهوه

    دانه‌های قهوه ترك باید خیلی خوب آرد شوند و پودر كاملا ریز و یكدستی داشته باشند. پودر قهوه‌ای كه برای طبخ قهوه ترك به كار می‌رود، معمولا بهترین نوع پودر قهوه است.

    برای گرفتن نتیجه بهتر، باید از آب سرد استفاده كنید. اگر هم می‌خواهید شكر در آن بریزید، از شكرهایی استفاده كنید كه به راحتی در آب حل می‌شوند.

    طرز دم کردن و تهیه قهوه ترک

    میزان آب مورد نیاز را هم می‌توانید با یك فنجان اندازه بگیرید. معمولا ابتدا آب را داخل ظرف قهوه‌جوش می‌ریزند و بعد قهوه و شكر را به آن اضافه می‌كنند.

    طرز دم کردن و تهیه قهوه ترک

    برای هر فنجان قهوه، یك تا دو قاشق قهوه لازم است.

    طرز دم کردن و تهیه قهوه ترک

    در تركیه، برای بیان میزان شیرینی قهوه چهار درجه دارند: به قهوه بدون شكر، ساده؛ قهوه‌ای كه نصف قاشق چایخوری شكر داشته باشد، «شكرلی»؛ قهوه‌ای كه یك قاشق شكر دارد، «ارتا شكرلی» و به قهوه‌ی با شكر زیاد «چوخ شكرلی» می گویند.

    طرز دم کردن و تهیه قهوه ترک

    قهوه را تا زمانی كه شكر آن حل شود،‌ هم بزنید.

    طرز دم کردن و تهیه قهوه ترک

    بعد از این مرحله، قاشق را از قهوه‌جوش بیرون بیاورید و قهوه‌جوش را روی حرارت اجاق بگذارید. در مدتی كه قهوه روی حرارت قرار دارد اصلا آن را هم نزنید، زیرا باعث می‌شود كف قهوه از بین برود.

    طرز دم کردن و تهیه قهوه ترک

    زمانی كه قهوه شروع به جوشیدن كرد، ظرف را از روی اجاق بردارید و قهوه را در ظرف بریزید.

    قهوه تركی كه درست آماده شده باشد، یك لایه نازك از كف روی خود دارد. چنین كفی تنها زمانی به دست می‌آید كه آب استفاده شده سرد باشد و قهوه با حرارت اندك به جوش بیاید.

    می‌توانید 20 ثانیه پس از جوش آمدن قهوه صبر كنید، سپس قهوه را از روی چراغ بردارید. اما به این ترتیب قهوه یكدست و خوش طعمی دارید كه كفی روی آن نیست.

    برای اینكه هم قهوه یكدست داشته باشید و هم كف روی آن را، می‌توانید زمانی كه كف تشكیل شد آن را در فنجان بریزید و بگذارید باقی قهوه بیشتر بجوشد.

    البته روش‌های دیگری هم برای تهیه قهوه ترك وجود دارد. مثلا در برخی از مدارس آشپزی، می‌گویند ابتدا آب را داغ كنید، بعد شكر را به آن اضافه كنید و بگذارید خوب حل شود. محصول این كار شربتی است كه دمای جوش بالاتری نسبت به آب دارد. آنگاه قهوه و هل را به آن اضافه كنید و بگذارید كه مخلوط به قل‌قل بیفتد.

    وقتی مایع به جوش آمد، پیش از آنكه آن را در فنجان بریزید، یك بار آن را از روی حرارت بردارید و دوباره پس از چند لحظه روی حرارت قرار دهید(برخی تا سه بار این حركت را انجام می‌دهند). دوباره بگذارید قهوه جوش بیاید. با این كار قهوه خوش عطرتری خواهید داشت.

    سرو قهوه ترک

    آداب نوشیدن قهوه ترک

    معمولا قهوه ترك را خیلی آرام می‌نوشند. در كنار آن یك لیوان آب سرد هم سرو می‌شود. آب را پیش از قهوه می‌نوشند تا دهان تازه باشد و طعم قهوه را بهتر درك كنند.

    بعضی‌ها هم پیش از خوردن قهوه (به ویژه بعد از غذا) یك لیوان عرق نعنا می‌نوشند



  • نظرات() 
  • آیا نوشیدن قهوه مفید است؟

    قهوه همه روزه در سراسر دنیا توسط افراد مختلف مصرف می ‌شود، اما گاهی اوقات این سوال در ذهن ما ایجاد می ‌شود كه آیا مصرف این نوشیدنی برای ما مفید است؟

    مصرف قهوه در آمریكای شمالی و اروپا به طور متوسط یك سوم آب شهری است. پس از انجام هزاران تحقیق در این زمینه، به وضوح می‌ توان فهمید كه مصرف متعادل این نوشیدنی(حداكثر 4 تا 5 فنجان در روز)، نه تنها برای بدن مضر نیست، بلكه ممكن است گاهی آثار درمانی نیز داشته باشد.

    شاید آنچه که در متن ذیل آمده بتواند بعضی از تصورات غلط در این باره را بر طرف كند.

    آیا قهوه می ‌تواند از بیماری آلزایمر جلوگیری کند؟

    جلوگیری و معالجه این بیماری كه امروزه یكی از شایع ترین بیماری ها در بین افراد سالمند است، به عنوان یكی از چالش‌های اصلی مسئولان بخش سلامت در کشور می باشد. مطالعات دانشمندان نشان می ‌دهد كه جذب کافئین، با احتمال كاهش آلزایمر رابطه مستقیم دارد.

    آیا قهوه می ‌تواند سبب رفع خواب آلودگی شود؟

    بسیاری از مردم اعتقاد دارند كه قهوه موجب اختلال در خواب آنها شده و به همین منظور از نوشیدن آن در ابتدای شب خودداری می ‌كنند.

    همه می ‌دانیم كه قهوه سطح هوشیاری را در طول روز تقویت می‌‌ کند. این اثر ممكن است به این معنی تلقی شود كه این نوشیدنی میزان خواب را كاهش می‌ دهد، اما تحقیقات نشان می ‌دهد كه تاثیری بر خواب افراد ندارد.

    آیا قهوه به علاج سردردها كمك می ‌كند؟

    افراد زیادی هستند كه از سردرد رنج می ‌برند. تحقیقات جدید نشان می ‌دهد كه یك فنجان قهوه می ‌تواند در از بین بردن علایم سردرد كمك كند.

    آیا قهوه می‌ تواند در پوكی استخوان نقش داشته باشد؟

    نتایج تحقیقات اخیر كه در آنها تأثیر مصرف بلندمدت قهوه بر وضعیت زنان سالخورده بررسی شده، حاكی از آن است كه جذب کافئین در این گروه سنی، با تغییرات تراكم استخوانی رابطه‌ای ندارد، یعنی باعث پوکی استخوان نمی شود.

    آیا قهوه می ‌تواند عامل امراض قلبی یا گوارشی باشد؟

    بیماری‌های قلبی و یا مشکل بازگشت اسید معده(رفلکس)، بیماری‌های شایعی هستند كه به دلایل متفاوتی، از مصرف غذاهای چرب و ادویه‌دار گرفته تا فشارهای عصبی زیاد، رخ می ‌دهند. تعدادی از افراد اظهار داشتند كه پس از خوردن قهوه دچار مشكلات قلبی شده‌اند كه با پیگیری متخصصان مشخص شده که این پدیده هیچ ارتباطی با قهوه نداشته، بلكه ناشی از وعده غذایی بوده كه پیش از نوشیدن قهوه، میل كرده بودند.

    هیچ شواهدی مبنی بر ارتباط میان نوشیدن قهوه و بروز مشكلات معده ، روده و زخم اثنی‌عشر گزارش نشده است.

    پس از انجام هزاران تحقیق در این زمینه، به وضوح می‌ توان فهمید كه مصرف متعادل این نوشیدنی(حداكثر 4 تا 5 فنجان در روز)، نه تنها برای بدن مضر نیست، بلكه ممكن است گاهی آثار درمانی نیز داشته باشد.

    آیا قهوه به كنترل بیماری آسم كمك می ‌‌کند؟

    این بیماری تنفسی در دو دهه اخیر در سطح جهان، به ویژه در كشورهای صنعتی رو به افزایش است. بیش از 100 سال است كه آثار سودمند قهوه روی بیماری آسم شناخته شده و در تحقیقات اخیر این فواید تأیید گردیده، به گونه‌ای كه با نوشیدن سه فنجان یا بیشتر قهوه در روز، بروز آسم تا 28 درصد و پدیده خس‌خس كردن سینه تا 13 درصد كاهش می یابد.

    آیا قهوه اعتیاد آور است؟ 

    خیر. قهوه به عنوان محرك و ارتقا دهنده ی سطح هوشیاری شناخته می‌ شود كه در هیچ حالتی نباید این ویژگی‌ها را با اعتیاد اشتباه كرد.

    در تحقیقات اخیر اعتیاد آور نبودن قهوه، مسلم شده است، زیرا کافئین بر آن بخش از مغز كه مسئول اجرای حركات است، تاثیری ندارد(برخلاف آمفتامین و كوكایین که موادی اعتیاد آورند).

    به علاوه، علایم ناشی از استفاده نکردن قهوه مانند سردرد و بی حوصلگی كه در بعضی افراد بروز می ‌‌کند، به میزان مصرف روزانه ی آنها ارتباطی ندارد.

    آیا قهوه می ‌تواند باعث بروز كم آبی در بدن شود؟

    کافئین موجود در قهوه، ادرارآور(دیورتیک) است، یعنی می‌ تواند حجم ادرار را افزایش دهد، اما مصرف متناسب و متعادل قهوه(حداكثر 4 تا 5 فنجان در روز) تأثیر چندانی در این زمینه ندارد.

    به ورزشكاران یا افرادی كه با هواپیما به مسافرت‌های طولانی می روند، اغلب توصیه می ‌شود كه از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار خودداری كنند، زیرا کافئین دفع آب بدن را بیش از حد افزایش می ‌دهد و به كاهش عملكرد ورزشكار منجر می ‌شود، البته شواهد علمی بر این مبنا وجود ندارد.

    * توصیه ای مهم به زنان باردار:

    به گفته محققان، از آنجا که احتمال سقط جنین، به خصوص در ماه‌های اول، بسیار زیاد است، به همه زنان باردار توصیه می‌ شود در این دوره تا آنجا که ممکن است از مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار اجتناب کنند.

    هم ‌اکنون مراکز ارائه استانداردهای غذایی، مانند اداره استاندارد تغذیه‌ای انگلستان، میزان کافئین مجاز مصرفی برای زنان باردار را 300 میلی‌ گرم در روز اعلام کرده‌اند و تصریح شده که مقادیر کمتر از این برای زنان باردار هیچگونه خطری ندارد. این میزان کافئین تقریباً معادل 4 فنجان متوسط قهوه است



  • نظرات() 
  • چای:

    براساس یک داستان قدیمی حدود پنجهزار سال قبل تعدادی برگ چای دراثر وزش باد به درون یک فنجان آب داغ که در دست "شن نونگ" امپراتور چین بود، افتاد و حاکم نتیجه این حادثه را به عنوان یک تحول بزرگ برای آب ساده وبی طعم اعلام کرد. در پی آن مصرف چای همه گیر شد.

    در تحقیقات امروزه مشخص شده چای ممکن است در کاهش خطر برخی بیماریهای مزمن عمده مثل سکته، حمله قلبی و بعضی سرطانها مفید باشد، این مطلب را دکتر جان وایسبرگر ، عضو بلند پایه موسسه بهداشت آمریکا، واقع در یک مرکز تحقیقاتی در نیویورک اعلام میکند.

    نوشیدن چای میتواند از پوسیدگی دندانها جلوگیری کند؛ اینها اخبار بسیار خوبی برای مردم تمام دنیاست چون چای پس از آب پر مصرفترین نوشیدنی در دنیاست و روزانه یک میلیارد فنجان چای در دنیا نوشیده میشود.

    شفابخش و انرژی زای قدیمی
    در بسیاری فرهنگها در سراسر تاریخ ، چای به عنوان یک معجون شفابخش تلقی شده است. بیش از هزارسال قبل راهبان بودایی به دلایل مذهبی چای مینوشیدند ومعتقد بودندکه در زمان مدیتیشن به بیدار ماندن آنها کمک میکند.

    راهبان بودایی همچنین معتقد بودند چای دارای نیروهای شفا بخش است و همراه با گسترش بودیسم ، چای وتقاضا برای آن نیز افزایش یافت. یکی از بزرگان ژاپنی قرن سیزدهم بنام "شوگون" در اثر پرخوری در آستانه مرگ قرار گرفته بود که یک راهب به او رژیم چای توصیه کرد و او بهبود پیدا کرد،همین کافی بود تا مردم ژاپن بیشتر به دم کردن چای روی بیاورند.

    هلندیان در قرن هفدهم چای را از چین به اروپا اوردند.در اروپا چای در مغازه های عطاری عرضه میشد ".نیکلاس تولپ" پزشک هلندی در کتاب خود تحت عنوان مشاهدات پزشکی در سال 1641 اعلام کرد،با نوشیدن چای از همه بیماریها در امان هستید و عمرتان طولانی میشود. در قرن 18 زمانی که " آن" ملکه انگلیسی به عنوان نوشیدنی صبحانه خود چای را بجای آبجو انگلیسی انتخاب کرد ، مد بر مباحث پزشکی غلبه کرد .

    Tea
    برگ خشک شده چای زرد چینی
    دلیل دیگر رواج چای اجازه رفتن خانمها به چایخانه به جای قهوه خانه بود و این باعث شد چای در بین زنها عمومیت یابد. البته برای مدتی نوشیدن چای در مستعمرات امریکا تحریم شد. زمانی که بریتانیایی ها بر خریداران چای حتی برای اهداف درمانی ،مالیات تحمیل کردند،مستعمره نشینان در برخی جوامع به اعتراض برخاستند، بعدها همین معترضان تند خو مخفیانه سوار کشتیهای بریتانیایی شدند و 342 صندوق چای را به "بوستون هاربور" بردند و با بهای ارزانتری آن را فروختند.



  • نظرات() 
  • فواید چای سیاه

    همانطور که می‌دانید چای در سراسر جهان به سه شکل چای سیاه (Black Tea)، چای سبز (Green Tea) و چای سفید (White Tea) عرضه می‌شود. متداول ترین آن چای سیاه است که در ایران زیاد مصرف می‌شود. حقایق زیر در مورد چای سیاه است.

    - مشخص شده است که از نظر میزان تاثیر آنتی اکسیدان (خاصیت ضد سرطان) دو فنجان چای با 20 لیوان آب سیب یا 4 لیوان آب پرتقال برابری می‌کند.

    - عصاره چای حاوی کلروفرم٬ کافئین و غیره بوده که باعث کاهش شانس بوجود آمدن تومور می‌شود.

    - رنگدانه‌های چای همچنین بیماری‌های عروقی را کاهش می‌دهند. بیش از اینها٬ پلی فنل موجود در چای باعث قوی‌تر شدن دیواره های عروق و همچنین تنظیم قدرت انتقال دهنده‌گی عروق می‌شود.

    - نکته‌ای جالب در مورد چای، وجود فلوراید در آن است که باعث محافظت از دندان‌ها می‌شود.

    - مصرف چای برای سلامتی قلب مفید است.

    - نتایج اخیرا منتشر شده آزمایشات پزشکی نشان می‌دهد مصرف روزانه پنج بار چای باعث کاهش کلسترل LDL (کلسترل بد) به میزان 11.1 درصد می شود و کلسترول کلی (TC) تا 6.5 درصد کاهش پیدا می‌کند.



  • نظرات() 
  • چای بنوشید تا دندان هایتان سالم بماند

    طی یک سری تحقیقات بر روی چای سیاه مشخص شده، ترکیباتی که در چای سیاه یافت می شود می تواند رشد باکتری های مضر دندان را که سبب پوسیدگی و ایجاد حفره در دندان شده و دندان را از بین می برند، متوقف کند.

    به گزارش سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز، چای سیاه همچنین روی یک نوع باکتری موسوم به گلوکوزیل ترانسفراز موثر است. این باکتری به صورت آنزیم عمل کرده و قندها را به یک ماده چسبنده تبدیل می کند که جرم ها به وسیله آن به دندان می چسبند.

    همچنین این محققان اظهار داشتند که برخی از باکتری های جرم ساز هنگامی که دربرابر چای سیاه قرار می گیرند، نمی توانند با باکتری های دیگر در جرم دندان همراه شوند و در نهایت از مقدار کلی جرم دندان کاسته می شود.

    چای منبعی غنی ازفلوراید است که برای حفاظت از دندان ها ماده ای مفید بشمار می آید.



  • نظرات() 
  • مصرف قهوه و چای پر رنگ در بروز زخم معده نقش دارند :

    مصرف قهوه ، چای  پر رنگ ، الكل و ادویه  در تشدید و بروز بیماری زخم معده دخالت دارند. همچنین مصرف زیاد غذاهای ترش ، شور، میوه و سبزیجات خام و برنج نیز در ازدیاد ترشح اسید معده و سوزش و دردهای معده و اثنی عشر و در نتیجه مزمن شدن و تورم آن دخالت دارند.مبتلایان به زخم‌ معده و اثنی‌عشر و ناراحتی روده بهتر است از غذاهایی استفاده كنند كه هضمشان آسان و ساده بوده و باعث نفخ دستگاه گوارش نشود كه از جمله این غذاها می‌توان بهغذاهای كبابی و خورشتی، انواع سوپ كم چرب ، آب میوه‌ها، نان ، پنیر و ماست  در مقدار كم اشاره كرد. استرس  و فشار عصبی ، داشتن گروه خونی O، میكروب هلیكو باكترپیلوری ، مصرف قهوه و الكل از عوامل تشدید كننده زخم معده  و اثنی‌عشر هستند.

    البته باید متذکر شوم که مصرف میوه و سبزی خام در افرادی که ناراحتی معده دارند ، مضر است نه تمام افراد. بنابراین باید میوه و سبزی را تا حد ممکن به صورت پخته مصرف کنند



  • نظرات() 
  • پیشگیری از سرطان با چای سبز :

    چای سبز حاوی موادی به نام فیتوکمیکال و پُلی فنول است که این ترکیب ها نوعی آنتی اکسیدان (Antioxidant) محسوب می شوند. آنتی اکسیدان قابلیت مبارزه با سلول های سرطانی را داراست.

    این ترکیب می تواند از رشد سلول ها و تومورهای سرطانی جلوگیری کند. تحقیقات به عمل آمده نشان می دهد افرادی که روزانه چای سبز می نوشند خطر ابتلا به سرطان خود را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهند. همچنین اشخاص مبتلا به سرطان هایی نظیر سرطان خون، ریه، معده، سینه و روده که چای سبز می نوشند در درمان بیماری خود کمک عمده ای می کنند.

    به افراد سرطانی نوشیدن دو یا سه فنجان چای سبز در روز پیشنهاد می شود.

    چای سبز در درمان سرطان پروستات موثر است

    بنا به گزارش چاپ شده در مجله پژوهش های سرطان، مواد شیمیایی موسوم به پلی فنول ها که در ساختمان چای سبز وجود دارند، از سرعت پیشروی سرطان پروستات جلوگیری می کنند.

    تحقیقات پژوهشگران نشان می دهد که دادن پلی فنول های چای سبز به موش ها از گسترش و پیشرفت سرطان پروستات در آن ها جلوگیری می کند. در این مطالعه پژوهشگران، مواد شیمیایی چای را تصفیه کرده و مورد استفاده قرار دادند.

    آن ها دریافتند که پلی فنول ها از یک خط سیر شیمیایی که نقش اساسی در پیشرفت سرطان پروستات دارد، جلوگیری می کنند.

    به گفته پژوهشگران، سرطان پروستات در مردان بالای 50 سال بروز می کند. ولی مراحل شیمیایی که باعث ایجاد سرطان پروستات می شود چندین سال قبل از آن شروع می شوند.

    گروهی از پژوهشگران سوییسی اثرات مفید چای سبز را در جلوگیری از بروز سرطان تخمدان ها کشف کردند.

    قبلا تصور می شد که مصرف چای نه تنها هیچ گونه فایده ای ندارد، بلکه برای سلامتی افراد نیز مضر است، اما با تحقیقات اخیر پژوهشگران این نظریه به کلی منتفی شد، زیرا به عقیده محققان مصرف روزانه دو فنجای چای سبز می تواند خطر ابتلا به سرطان تخمدان را کاهش دهد و یا از گسترش سلول های سرطانی جلوگیری کند.

    همچنین مطالعات دانشمندان استرالیایی نشان می دهد مصرف طولانی مدت چای سبز تا 77 درصد سرطان تخمدان در زنان را کاهش می دهد. در این تحقیق با مطالعه بر روی 900 زن ثابت شد، آنهایی که چای سبز مصرف می کردند میزان ابتلا به سرطان تخمدان در آن ها به مراتب پایین تر از دیگران است.

    به گفته دانشمندان، خاصیت ضد سرطانی در چای خشک سیاه نیز وجود دارد، اما این خاصیت کمتر از چای سبز است.

    دانشمندان آمریکایی نیز اعلام کردند: علت پیشگیری از سرطان وجود ماده ای به نام کاتیسین در چای است که در پیشگیری از سرطان مثانه نیز موثر است.

    کشتن سلول ها سرطان خون با چای سبز

    یک سری از ترکیبات چای سبز به نام gallate –3– epigallocatechin به کشتن سلول های سرطانی خون (سلول های لوسمیک) در بیماران مبتلا به لوسمی لنفوسیتیک مزمن (CLL) کمک می کند.

    این کار با دخالت در پیام های ارتباطی مورد نیاز برای بقای این سلول ها صورت می گیرد.

    در حال حاضر درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد و در موارد شدید بیماری، شیمی درمانی انجام می شود.



  • نظرات() 
  • خاصیت ضد افسردگی چای سبز :

    پژوهشگران ژاپنی در تحقیقات جدید خود نشان داده‌ اند که مردان و زنان مسنی که در روز یک یا چند فنجان چای سبز می‌ نوشند، کمتر دچار احساس پیری و افسردگی می ‌شوند.

     

    به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، این محققان با مطالعه روی گروهی از زنان و مردان 70 سال یا مسن ‌تر دریافته ‌اند؛ سالمندانی که روزانه دست كم چهار فنجان چای سبز می ‌نوشند، 44 درصد کمتر از همسالان خود علائم افسردگی را نشان می ‌دهند.

     

    این در حالی است كه در مطالعات اولیه روی یک هزار و 58 سالمند نسبتا سالم نیز معلوم شد كه مصرف چای سبز، باعث کاهش اضطراب‌ ها و تنش‌ های روانی می‌ شود.

     

    از كل افرادی كه در این تحقیق شركت كرده بودند حدود 34 درصد از مردان و 39 درصد از زنان علائمی از افسردگی داشتند که این علائم در 20 درصد مردان و 24 درصد زنان شدید بود.

     

    با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، محققان تاكید كردند كه تاثیرات مشخص پیشگرانه و محافظتی حاصل از مصرف چای سبز برای مقابله با افسردگی تحت تاثیر شرایط فردی همچون وضعیت اقتصادی، جنسیت، رژیم غذایی یا سابقه مشکلات پزشکی، مصرف داروهای ضد افسردگی، مصرف دخانیات و فعالیت‌ های ورزشی قرار نمی‌ گیرد.

    چای سبز

     

    از سوی دیگر، در این تحقیق هیچ رابطه ‌ای از تاثیر مصرف چای سیاه یا قهوه در کاهش علائم و نشانه‌ های افسردگی مشاهده نشده است.

     

    به گفته پژوهشگران؛ در چای سبز اسید آمینه‌ ی تیانین وجود دارد که نقش یك آرام بخش را برای مغز ایفا می ‌كند.

     

    از آنجا كه انجام مطالعات و بررسی‌ های بیشتری برای تایید و اثبات خاصیت ضد افسردگی چای سبز الزامی و حائز اهمیت است، محققان توصیه می‌ كنند كه باید از مصرف بی‌ رویه و بیش از حد این نوشیدنی برای به حداقل رساندن افسردگی خودداری كرد.



  • نظرات() 
  • کم کردن وزن - چای سبز

    چای باعث افزایش متابولیسم بدن شما می شود بسیاری از مردم در مورد کم بودن متابولیسم بدنشان شکایت دارند و می گویند این امر باعث چاقی در آنها می گردد . چای سبز به عنوان یک فاکتوری که واقعا باعث افزایش سرعت متابولیسم میشود به اثبات رسیده و شما می توانید ۷۰ الی ۸۰ کالری اضافی دریافتی خود را نیز با نوشیدن فقط ۵ فنجان چای سبز در روز بسوزانید . پس از یک سال شما قادر خواهید بود که ۴ کیلوگرم از وزن خود را فقط با نوشیدن چای سبز از دست بدهید .البته ۱۵ دقیقه پیاده روی روزانه نیز همین اثر را خواهد داشت ...

    خاصیت چاى سبز براى كاهش وزن

    چاى سبز و عصاره آن باعث افزایش سوخت كالرى و چربى هاى ذخیره شده بدن و در نتیجه باعث كاهش وزن مى شود.تحقیقات پیشین بر روى حیوانات نشان داده كه عصاره چاى سبز باعث افزایش فرآیند «ترموجنسیز» مى شود. این فرایند مربوط به تولید گرماى بدن است كه در اثر هضم، جذب و متابولیسم غذاها در بدن ایجاد مى شود. این تحقیقات مشابه این فرآیند را بر روى انسان نیز اثبات كرده است. كافئین چاى سبز همچنین باعث افزایش ۲۸ تا ۷۰درصدى «ترموجنسیز» در بدن مى شود.وقتى كه «افیدرین» برگ به چاى سبز همراه با كافئین افزوده مى شود، این خاصیت دو برابر مى شود.در چاى سبز ماده اى به نام egcg نیز وجود دارد كه تركیب این ماده و كافئین و افیدرین اثر بیشترى بر روى این فرآیند دارند. اما نكته اى كه وجود دارد این است كه مصرف چاى سبز و استفاده از كپسول هاى آن به سرعت باعث كاهش وزن نمى شوند و باید علاوه بر مصرف اینها، از رژیم غذایى مناسب و ورزش متناوب و مداوم نیز استفاده كرد تا به نتیجه مطلوب رسید.

    چای سبز باعث كاهش وزن می‌شود

    مطالعات نشان می‌دهد كه عصاره چای سبز به علت اكسید كردن چربی‌ها باعث كاهش وزن می‌شود. به گزارش خبرنگار سرویس «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان ایران، چای سبز دارای خاصیت ضدالتهاب، كاهنده كلسترول و ضدباكتری است. پلیس فنل‌های چای سبز باعث مهار عوامل سرطان‌زا می‌شوند. همچنین چای سبز از تاثیرات مخرب اشعه ماوراء بنفش روی dna جلوگیری می‌كند. فلاونوئیدهای چای سبز باعث كاهش كلسترول سرم خون می‌شوند و فشار خون را نیز كاهش می‌دهند به طوری كه مصرف 3 لیوان چای در روز احتمال امراض قلبی را كاهش می‌دهد. آنتی اكسیدانهای قوی موجود در چای جزء عناصر جلوگیری كننده از سرطان در مراحل اولیه گسترش و پیشرفت هستند. چای سبز حاوی فلوراید است كه باعث سفت شدن مینای دندانها می‌شود؛ همچنین چای حاوی منگنز است كه باعث رشد و تولید دوباره و شكل دادن استخوانها می‌شود



  • نظرات() 
  • در ودیوار خانه را با گیاهان تزئین کنیم؟

    زمین هر روز گرم‌تر و گرم‌تر می‌شود، منابع انرژی که در حال حاضر استفاده می‌کنیم، نه تنها تجدیدپذیر نیستند، بلکه به این گرم‌تر شدن هم دامن می‌زنند و بدتر از همه این که باید هر چه بیشتر به فکر کاهش هزینه‌ها باشیم.

    مجموع این مسائل،‌ بسیاری از محققین را به انواع و اقسام مطالعات تازه ترغیب کرده است. یکی از این مطالعات، بررسی ایده پوشاندن ساختمان‌های شهر با گیاهان است.


     

    تبیان زنجان

    اگر سقف‌ها و دیوارهای ساختمان‌های شهر با گیاهان پوشیده شوند، خنک‌تر می‌مانند، چون گیاهان خیلی کم‌تر از مواد ساختمانی گرما را جذب می‌کنند. به علاوه گیاهان دی‌اکسید کربن جذب می‌کنند.

    تبیان زنجان

     بدین ترتیب، ‌آن‌ها نیاز به استفاده از سیستم‌های تهویه هوای پرمصرف را کاهش می‌دهند. به علاوه گیاهان آب جذب می‌کنند و می‌توانند در مواردی از وقوع سیل جلوگیری کنند. به نظر می‌رسد ایده پر سود و فایده ای باشد! اما چه گیاهی برای رشد دادن روی در و دیوار خانه‌ها از همه مناسب‌تر است؟

     

    تبیان زنجان

    بر  اساس گزارشی که نیوساینتیست منتشر کرده، برخی محققین بر آن شده‌اند تا با مطالعات طولانی،‌ دوام و تاثیر پوشاندن ساخمان‌ها با گیاهان مختلف را بررسی نمایند. یکی از اولین کاندیداها،‌  گیاه گل ناز بود. گفته می‌شود این گیاه می‌تواند مدت طولانی بدون باران زنده بماند و در واقع نیاز کمی به مراقبت دارد.

     

    محققین انواع گیاهان مانند گل ناز، گوش فیلی و گوش بره را بررسی کردند. آن‌ها می‌گویند گوش بره هم به دلیل کرک‌هایی که دارد، در گرمای بالاتر بیشتر از سایر گیاهان خنک می‌ماند و هم بیشتر از دیگر گیاهان می‌تواند هوای اطراف خود را خنک کند.

    از طرف دیگر در مناطق دارای بارندگی زیاد که احتمال وقوع سیل وجود دارد، گل ناز فایده چندانی ندارد. به گفته محققین،‌ چمن بلواستم و گیاه ذرت در جذب فراوان آب، بالاترین رتبه را در بین سایر گیاهان به دست آورده‌اند و بهترین موانع جار شدن سیل درون شهرها هستند



  • نظرات() 
  • نور اتاق خواب چکونه باید باشد ?

    نور اتاق خواب باید تسکین دهنده باشد لامپ خیلی قوی یا لامپ قرمز برای اتاق خواب مناسب نیست بهترین نور پردازی آباژور هست برای اتاق خواب

    سیستم صوتی قوی نباید توی اتاق خواب باشه داشتن یک رادیوی کوچک یا یه ضبط معمولی مناسب است تازه شاعرانه تر هم هست

    البته سعی کنید اتاق خواب خیلی حالت رخوت پیدا نکنه در اتاق موسیقی پخش کنید روتختی ای که دارای رنگ شادی مثل صورتی و قرمز یا هر رنگ دیگری که شمارو به وجد میاره خیلی می تونه موثر باشه

    سعی کنید تو اتاق خواب به هیچ وجه از گل خشک(گل طبیعی خشک شده)استفاده نکنید (به نظر من از گل خشک شده در هیچ کجا استفاده نکنید همچنین از حیوانات خشک شده(تاکسی درمی)هم به هیچ وجه استفاده نکنید)

    سعی کنید روی تخت خواب کوسن داشته باشید

    از تخت خواب پرده آویز استفاده نکنید

    از تختخواب فلزی استفاده نکنید

    تاج تخت رو به سمت دیوار قرار دهید

    تصویر بالای تخت خواب خیلی مهمه سعی کنید از تصاویر آرامش دهنده استفاده کنید (اگه از این پوسترای وحشتناک بالای تختتون زدید…همین الان جاشو عوض کنید

    در مورد جهت خواب هم به نظر من خوابیدن به سمت قبله ارجح هست



  • نظرات() 
  • برای نور اتاق خواب کودک چه باید کرد ؟

    یكی از مسائل مهمی‌كه در اتاق خواب كودك باید به آن توجه شود، وضعیت نور اتاق است.

    البته كودك درس‌خوان شما باید در اتاق خصوصی خود كه معمولا تكالیف مدرسه را هم در آنجا انجام می‌دهد، نور كافی داشته باشد اما اهمیت نور، فراتر از خصوصیات فردی و شخصیتی كودك است. نور، عنصر لازمی‌است كه هیچ كودكی - چه درس‌خوان و چه تنبل - نباید از آن محروم بماند و هر انسانی - چه كودك و چه بزرگسال - برای ادامه حیات به آن نیاز دارد.

    به طور كلی، وضعیت نور اتاق خواب كودكان به لحاظ نیازهای خاص این سنین، توجه و حساسیت بیشتری نسبت به اتاق خواب بزرگسالان می‌طلبد. كودك نیز مانند فرد بزرگسال، باید نوری در اتاق خواب داشته باشد كه هنگام روز، انجام كارهایی از قبیل پوشیدن لباس و پیداكردن اشیا را به‌خوبی امكان‌پذیر كند، امكان تشخیص رنگ‌ها را به او بدهد و برای كارهایی همچون نقاشی و مطالعه و نوشتن تكالیف درسی، مقدار كافی و جهت مناسبی داشته باشد؛ مثلا جهت تابش نور – چه از پنجره و چه از چراغ مطالعه – نسبت به میز تحریر برای فارسی‌زبان‌ها كه جهت خط نوشتاری آنها از راست به چپ است، باید از چپ به راست باشد. هنگام شب نیز باید آنقدر نور در اتاق باشد كه كودك، هم بتواند خوب استراحت كند و هم در صورت نیاز به برخاستن از تختخواب در نیمه‌شب، توانایی تشخیص اشیای پیرامون خود را داشته باشد.

    مهم‌ترین نكته‌ای كه در مورد نور مصنوعی اتاق كودك باید مورد توجه قرار بگیرد، ایمنی است.

    در مورد خردسالان و نوزادان، به نور كم‌شدتی احتیاج دارید كه در طول دفعات فراوانی كه به كودك سر می‌زنید تا به او غذا بدهید، پوشكش را عوض كنید یا او را بخوابانید، توانایی دید كافی را در اختیارتان بگذارد. از یك چراغ خواب دوشاخه‌دار یا یك چراغ كوچك حباب‌دار با لامپی كه ولتاژ آن زیاد نیست(حداكثر 12ولت) استفاده كنید.

    این نكات ایمنی را در اتاق خواب كودك در نظر داشته باشید:

    - مطمئن شوید كه انگشتان كودك كنجكاوتان نمی‌تواند روكش قطعات برقی را بردارد، به حباب داغ چراغ برسد یا به سیم‌كشی برق نزدیك شود.
    - از لامپ‌هایی استفاده كنید كه به دیوار نصب می‌شوند. چراغ‌های پایه‌دار ممكن است به‌سادگی واژگون شوند.
    - اگر كودك‌تان كامپیوتـــر یا تلویزیـــون در اتاقـــش دارد، اجــازه ندهید در تاریــكی مطلق به صفحه مونیتور یا تلویزیون خیره شود. برای چشم كودك بهتر است كه هنگام نگاه‌كردن به تلویزیون، چراغ كم‌
    نوری در اتاق، روشن باشد. این چراغ ممكن است یك لامپ قابل‌تنظیم سقفی یا چراغ مطالعه‌ای باشد كه شعاع آن از سقف به میز تحریر می‌تابد.
    چراغ‌های دیمردار برای اتاق كودك عالی هستند. این چراغ‌ها ذهن كودك را برای خوابیدن آماده می‌كنند.
    در مورد طرح
    نور اتاق كودك، به یاد داشته باشید كه كودك شما مدام رشد می‌كند و نیازها و علایق او نیز در حال تغییر است؛ بنابراین طرح نور اتاق او نیز باید قابلیت تغییر مداوم را داشته باشد. برای سنین مختلف، انواع طرح‌های دكوراتیو چراغ از هواپیما تا چرخ‌وفلك و «سیندرلا» و «شرك» را می‌توانید پیدا كنید.                                                 



  • نظرات() 



  • نسیم افتخاری


    آخرین پست ها


    آمار وبلاگ

    • کل بازدید :
    • بازدید امروز :
    • بازدید دیروز :
    • بازدید این ماه :
    • بازدید ماه قبل :
    • تعداد نویسندگان :
    • تعداد کل پست ها :
    • آخرین بازدید :
    • آخرین بروز رسانی :




    شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic | Buy Targeted Website Traffic